Pasaulio balsai muzikos festivalyje „Ave Maria“. Muzikos ir poezijos vakaras

2016 m. liepos 30 d. 19 val.

fecabook_virselis_4_

 

Muzikos ir poezijos vakaras

NERINGA NEKRAŠIŪTĖ (poezija, vokalas)

EGIDIJUS BUOŽIS (fortepijonas)

Programoje – vokalinės, autorinės kompozicijos, Henriko Radausko, Vlado Šimkaus, Eduardo Mieželaičio,

Pauliaus Širvio ir kitų poezija.

 

Muzikuojantis duetas – aktorė Neringa Nekrašiūtė ir džiazo pianistas Egidijus Buožis – kūrybinį dialogą pradėjo prieš daugelį metų. Žinomas džiazo pianistas, kompozitorius, improvizatorius E. Buožis sukūrė dainą, kurią patikėjo atlikti tuomet dešimtmetei populiaraus choro „O lia lia“ solistei Neringai Nekrašiūtei. Menininkas sako, kad jau tuomet patikėjo beribiu jaunosios dainininkės talentu bei profesionalumu. Taip prasidėjo ilgametė kūrybinė bičiulystė, padovanojusi daug įdomių kūrybinių projektų.

 

Muzikos ir poezijos vakaras – ilgai brandintas projektas: menininkai sudėjo savo mintis, žodžius, jausmus, garsus. Jaukus muzikavimas, balsas ir poetinis žodis kviečia leistis į staigmenų, intriguojančių improvizacijos vingių kupiną kelionę.

 

Pianistas, kompozitorius, prodiuseris ir dėstytojas EGIDIJUS BUOŽIS muzikoje plėtoja mainstream tradiciją, ankstyvųjų fortepijoninių stilių elementus siedamas su moderniojo džiazo raiška, įliedamas ir akademinės muzikos atspindžių. Koncertuoja solo, yra dalyvavęs bendruose koncertuose su Lietuvos nacionaliniu bei Lietuvos kameriniu orkestrais, taip pat groja muzikiniuose projektuose kartu su garsiais Lietuvos bei užsienio džiazo atlikėjais, dalyvauja įvairiuose džiazo forumuose, seminaruose, simpoziumuose. Yra įrašęs ir išleidęs keletą CD, vienas ryškiausių –bendras tarptautinis projektas su tokiais pasaulinio garso atlikėjais kaip Cæcilie Norby, Larsas Danielssonas, Arve Henriksenas, Vytautas Sondeckis ir kt. Pianisto repertuaras platus – nuo džiazo standartų iki originalių šiuolaikinių kompozicijų. Lietuvos Gineso rekordininkas. 2015 m. balandžio mėn. Valdovų rūmų Didžiojoje renesansinėje menėje Vilniuje jis fortepijonu atliko vienos kompozicijos rečitalį, trukusį 1 val. 12 min., kuris buvo įtrauktas į Lietuvos Gineso rekordų knygą.

 

Vaikystėje – populiari vaikų dainų atlikėja, o šiandien talentinga jaunosios kartos aktorė NERINGA NEKRAŠIŪTĖ užkariavo klausytojų širdis savo vaikiška šypsena ir skaidriu balsu. Atlikėja yra Antano Šabaniausko premijos geriausiam metų estrados solistui laureatė. Savo tikrąjį pašaukimą Neringa surado teatre. Baigė aktoriaus meistriškumo studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (kurso vadovė prof. Algė Savickaitė), N. Nekrašiūtė yra Kauno dramos teatro aktorė, kurianti ryškius vaidmenis ir dalyvaujanti spektaklių premjerose. Taip pat kuria vaidmenis filmuose, televizijoje, dalyvauja visuomeninėje veikloje.

 

 

Bilietas 10 Eur. http://www.bilietai.lt/lt/event/31036

Organizatorius – VšĮ „Cantus firmus“

Vytauto g. 17, LT-00101 Palanga
+370 460 30 314
gintaro.muziejus@lndm.lt